Вътрешният министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години

...
Вътрешният министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години
Коментари Харесай

Демерджиев не одобрява ограничение за мощността на автомобила за младите шофьори

Вътрешният министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година не счита за работеща мярка ограничението на разрешената мощ на колите за младите водачи. Според него, не това е в основата на казуса с пътния травматизъм. 

" Статистиката демонстрира, че мощността на транспортното средство не всеки път дава отговор на вредите, които то предизвиква ", аргументира се той, като заключи, че по-голям брой от проишествията се случват точно с транспортни средства с неголяма мощ, само че за сметка на това без нужните механически системи за сигурност. 

По думите му, в случай че въобще се стигне до ограничаване в мощността, то трябва да е във високия сегмент на мощности. Решението, съгласно вътрешния министър, в младите водачи да карат с компаньон с опит на пътя. 

Демерджиев изброи и планувани промени в Наказателния кодекс, измежду които инкриминиране на отхвърли от тест за опиати. " Възможност за увеличение на размера на наказванията с смяна на долния размер на наказването за отнемане от независимост, както и лишаването от право да се ръководи МПС да не може да е за по-малък период от лишаването от независимост ", добави той. 

Министърът уточни и друга мярка - понижаване на оптималната скорост на автомагистрали и от 50 на 30 километра в час в градска среда. 

По въпроса за домашното принуждение, Демерджиев означи, че казусът ескалира. " Голяма част от случаите водят даже до гибел ", добави той. 

Като мярка против домашното принуждение Демерджиев предложи да бъде въведено обвързване към околните на жертвата да уведомяват способените органи. " Да се разшири кръгът на лицата, които могат да търсят отбрана. Да се усилят ограниченията за отбрана, които могат да се постановат, да се вкара възбрана на причинителя да открива контакт с жертвата по какъвто и да е метод. Задължаване на причинителя да посещава профилирани стратегии за превъзмогване на експанзията и справяне с гнева. Помощ и поддръжка за деца жертви или очевидци на принуждение ", изреди още Демерджиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР